سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پنج عامل مؤثر بر قیمت کولرها و چگونگی مدیریت هزینه خرید

قیمت کولر آبی

قیمت کولر آبی بر اساس نوع ظرفیت و نوع برند متفاوت است. جهت انتخاب و خرید آسان کولر آبی ، ابتدا باید برند و ظرفیت مورد نیاز را تعیین کنید. در سایت مجموعه صفااستور ، اطلاعات فنی ده­‌ها مدل از انواع کولر آبی ، از برندهای معتبر با گارانتی اصلی، جهت برخورداری شما عزیزان از حس خوب خرید بهینه و هوشمند ارائه گردیده است.

لازم به ذکر است کلیه کولر آبی های ارائه شده در سایت مجموعه تخصصی دماتجهیز دارای شناسه کالا و قیمت مناسب بوده و تخفیف‌های مورد نظر مصرف کنندگان در این قیمت‌ها لحاظ گردیده است.

 

 دمـاتجهیــز؛ بهترین قیمت ها و برند های تجهیزات تأسیسات ساختمان 

نکات ایمنی در راه اندازی کولرهای آبی

برق‌گرفتگی شایع‌ترین خطری است که موقع سرویس و راه‌اندازی‌ کولرهای آبی، صاحب‌خانه‌ها یا سرویس کاران کولر آبی را تهدید می‌کند. یادتان باشد که این کولرها کاملاً مرطوب‌اند و این رطوبت به تشدید برق‌گرفتگی کمک می‌کند.

بدنه کولر آبی، فلزی است و سیم‌پیچی آن کمی مبهم است. پس تعمیر و سرویس آن را به دست متخصصان بسپارید و هرگز برای تعمیر یا سرویس آن تنها به پشت‌بام نروید.

اگر تازه به خانه‌ای اسباب‌کشی کرده‌اید، قبل از تعویض پوشال کولر آبی، ابتدا با یک فازمتر بدنه کولر آبی را چک کنید تا برق نداشته باشد ولی از نظر اصولی باید سیستم برق کولرهای آبی دارای سیستم محافظ جان باشند تا چنانچه اتصال الکتریکی ایجاد گردید، به طور اتوماتیک برق کولر آبی قطع گردد و خطری متوجه سرویس کار کولر نگردد.

ولی در هر حال اگر مایلید خودتان کولر آبی خود را سرویس نمایید، حداقل قبل از دست زدن به کولر، از خاموش بودن آن کاملا مطمئن شوید. بهتر است همراه با یکی از اعضای خانه به پشت بام بروید و یا حداقل به اعضای خانه اطلاع دهید که برای انجام سرویس کولر به پشت بام می روید.

نکات مهم حین روشن کردن کولر آبی

هنگام روشن کردن کولر آبی لازم است پنجره آشپزخانه و یا یکی از اتاق ها به اندازه ای که موجب تخلیه هوای ورودی از دریچه های کولر به داخل آپارتمان گردد و همچنین تهویه هوای آشپزخانه مقداری، باز گذاشته شود.

همچنین به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی خاموش شدن شعله اجاق گاز بوسیله جریان هوای کولر، تعبیه دریچه کولر آبی در داخل آشپزخانه ها مجاز نمی باشد.

نکاتی در مورد نصب و تعویض پوشال یا پد سلولزی در کولر آبی

در صورتیکه محل نصب کولر آبی مورد نیاز شما در بام ساختمان است، لطفا قبل از خرید به قیمت کولر ابی و ابعاد کولر آبی مورد نیاز که در جدول مشخصات فنی هر کولر آبی آورده شده است و امکان عبور آن از درب پشت بام ساختمان دقت فرمائید.

انواع کولرهای آبی ثابت معمولا روی پایه از نبشی نمره 3 یا 4 بر اساس ارتفاع مورد نیاز قرار می گیرد. (که باید بصورت جداگانه خریداری گردد)

یکی از مهمترین نکات در هنگام نصب کولر آبی توجه به موضوع تراز دقیق و افقی بودن کولر است، زیرا در صورت عدم رعایت این مطلب توزیع آب روی پوشال ها (یا سلولزها) بصورت یکنواخت انجام نمی پذیرد و بخشی از سطوح خنک کننده خشک و بدون کاربری باقی مانده و موجب کاهش میزان خنک کنندگی هوای خروجی از کولر آبی می شود.

همچنین در صورت نصب غیر تراز کولر آبی، به تدریج فن سانتریفیوژ کولر دچار عدم تعادل، ارتعاش، ایجاد صدا و آسیب دیدن یاتاقان کولر گردیده و نهایتاً این ارتعاشات به بدنه منتقل گردیده و موجب خرابی کلی بدنه کولر آبی می گردد.

هرسال باید پوشال کولرتان را تعویض کنید و کولر را توسط سرویسکار، سرویس نمایید، بطوریکه سطوح داخلی و کف کولر نیز باید کاملاً تمیز شود، چرا که پوشال کولرها مملو از گرد و غبار و قارچ و باکتری است و از آنجا که داخل کولر آبی مرطوب است و آفتاب نیز به داخل کولر نمی‌تابد، این آلودگی ها با جریان هوا به داخل خانه راه می‌یابند.
این مشکل به ویژه در شهرهای آلوده‌ای نظیر تهران که ذرات معلق در هوا بیشتر است، تشدید می گردد، بنابراین پوشال ها و حتی پدهای سلولزی در کولرهای آبی باید در زمان معین تعویض گردند.

زمان تعویض پوشال در کولرهای آبی با پوشال، حداقل سالی یک بار و در شهرهای با هوای آلوده مانند تهران، دو بار در سال (یکبار اول خردادماه و یکبار اول مرداد ماه) می باشد.

زمان تعویض سلولز در کولرهای آبی سلولزی هر 3 تا 5 سال یکبار (براساس میزان املاح آب و کیفیت هوای شهر محل نصب کولر سلولزی) متغیر می باشد.

همانطور که توضیح داده شد، استفاده از پد سلولزی به جای پوشال در کولرهای آبی دارای مزایایی مانند خنک کنندگی بیشتر و فیلتر بهتر ذرات معلق هوا می باشد ولی توجه داشته باشید که در هنگام تعویض پدها، بدلیل استفاده از چسب و رزین در ساخت پدهای سلولزی، ابتدا باید چندین بار آب عبوری از روی پدهای سلولزی که در تشتک کولر آبی جمع گردیده است تخلیه شود تا از استشمام بوی بد و نامطبوع آنها در فضای داخلی منزل یا محل کار جلوگیری گردد.
با توجه به نحوه خنک کنندگی هوا در تمامی مدل های کولر های آبی لازم است بمنظور جلوگیری از شرجی شدن هوا و یا اصطلاحاً دم کردن هوای داخل ساختمان، محل نصب کولرهای آبی به گونه ای انتخاب شوند که کولر آبی قادر به استفاده از هوای آزاد باشند.

همچنین با توجه به اینکه استفاده از کولرهای آبی معمولاً در مناطقی با آب و هوای نسبتاً خشک تابستانی رایج می باشد و از طرف دیگر هر کولر آبی علاوه بر مصرف برق بطور متوسط در هر شبانه روز حدود 300 تا 400 لیتر آب مصرف می نماید، بنابراین بهتر است با نصب یک ترموستات در مسیر جریان برق کلید کولر آبی خود نسبت به کنترل عملکرد کولر و مصرف غیر ضروری آب و برق کولر آبی در بسیاری از زمان ها اقدام فرمائید. (البته مقدار دقیق آب مصرفی در هر کولر علاوه بر ابعاد و ظرفیت و هوادهی کولر آبی به موارد دیگری مانند دمای هوا، میزان رطوبت نسبی هوا و مدت کارکرد کولر نیز بستگی دارد)

در اینجا تأکید می نماییم با قرار دادن روکش روی بدنه کولر آبی در پایان فصل تابستان، علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب باران در فصل پاییز و زمستان به داخل تشتک کولر آبی و ممانعت از زنگ زدن آن و نیز جلوگیری از نشستن گرد و خاک هوا روی پره های فن سانتریفیوژ کولر که عامل اصلی دمیده شدن خاک در ابتدای فصل راه اندازی کولر در سال بعد می باشد، از هدر رفتن مقادیر بسیار زیاد انرژی حرارتی منزل یا محل کار خود از طریق مکش دریچه و کانال هوای کولر جلوگیری نمایید.

اهمیت کانال کشی صحیح در کولرهای آبی

مقدار هوادهی و خنکی ایجاد شده توسط کولر آبی مستقیما به رعایت اصول مهندسی کانال کشی کولر بستگی دارد، همچنین توجه به توضیحات ارائه شده در بخش راهنمای خرید هر یک از انواع کولرهای آبی راهگشا می باشد.

لازم است کانال کشی کولرآبی براساس نقشه محاسباتی مهندسین تاسیسات و برمبنای جداول داکتیلاتور واستانداردهای کانال کشی (ازنظرابعاد کانال، حجم هوای عبوری، انشعاب گیری وقوس کانال) انجام پذیرد، در صورت تمایل و کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانید به نکات مهم انتخاب در بخش کانال و دریچه هوا سایت دماتجهیز مراجعه فرمایید.

به منظور افزایش بازده خنک کنندگی کولرهای آبی، اکیدا توصیه می شود از قرار گرفتن کولر آبی و کانال مربوطه در معرض تابش مستقیم نور آفتاب جلوگیری گردد، بنابراین با تعبیه سایبان بر روی کولر آبی و عایق کاری کانال کولر از انتقال گرمای تابش آفتاب به مجموعه کولر و کانال جلوگیری فرمایید. (طبق مقررات ملی ساختمان در صورتیکه طول مسیر کانال کولر در معرض تابش آفتاب بیش از 2 متر باشد، عایق کردن کانال کولر الزامی است)

تأکید مجدد: رعایت ابعاد کانال کولر بر اساس جداول و محاسبات مهندسی و داکتیلاتور انجام گیرد.

اجزا و ساختار کولر آبی

معمولا ساختمان هر کولر آبی بصورت کلی به دو بخش مکانیکی و الکتریکی تقسیم می گردد:

بخش مکانیکی کولر آبی متشکل از بدنه، ناودان ها، فن، شناور کولر آبی، کانال های داخلی و خارجی، یاتاقان، پولی کولر آبی و تسمه پروانه، سه راهی آب می باشد.

بخش الکتریکی کولر آبی متشکل از پمپ آب، الکتروموتور دو دور فن، جعبه اتصال یا ترمینال، خازن راه انداز، خازن اصلاح ضریب قدرت، کابل 4 رشته و همچنین کلید مخصوص می باشد.

روش های از بین بردن رسوبات کولر آبی

از بین بردن رسوبات آب کولر آبی موجب کاهش درصد خرابی قطعات مکانیکی و حتی الکترونیکی کولر می گردد. خرابی پمپ آب، گرفتگی شیلنگ‌های آب، خرابی شناور، سوختن موتور کولر و ... از عمده‌ترین ایرادات قطعات کولر آبی هستند که باید بدلیل بی توجهی به تمیزی و رسوب زدایی کولر آنها را تعمیر نماییم. برای از بین بردن رسوبات کولر آبی (رفع شوره کولر آبی) می توانیم از چند روش استفاده کنیم :

استفاده از پد سلولزی کولر: اولین و موثرترین راه برای از بین بردن شوره کولر آبی این است که، اجازه گرفتن شوره را به کولر ندهیم. برای همین پیشنهاد می شود که به جای استفاده از پوشال از کولرهای با پد سلولزی استفاده نمایید. پدهای سلولزی دارای ساختاری شبکه‌ای می باشند که این قابلیت باعث می‌شود تا رسوبات آب براحتی پاکسازی شوند.

استفاده از جوهر نمک یا مواد سفید کننده: برای از بین بردن رسوبات کولر آبی می‌توانید از جوهر نمک و یا ماده سفیده کننده هم استفاده نمایید. در نظر داشته باشید که این مواد اسیدی و خطرناک می باشند و حتما باید از دستکش مناسب برای این کار استفاده شود.

استفاده از محلول سرکه : سرکه‌های خانگی هم دارای خاصیت رسوب‌زدایی می باشند. زمانی که رسوب کولر زیاد نباشد می توانید، با استفاده از محلول آب و سرکه و یا خود سرکه بصورت مستقیم رسوبات کولر را از بین ببرید.

تعویض مرتب آب کولر: با تعویض مرتب و ماهیانه آب رسوب کمتری در کولر می‌نشیند.

شوره گیر کولر آبی: یکی از بهترین راه‌های از بین بردن رسوب کولر آبی استفاده از شوره‌گیر کولر می‌باشد. شوره‌گیرها دارای فرمول خاصی می باشند که در درون آب و تشتک کولر آبی قرار می‌گیرند و بدلیل ساختاری که دارند براحتی در آب تا چندین ماه باقی مانده و مانع جذب شوره در پوشال‌ ها و بدنه کولر آبی می‌شوند.